Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT |

Orange banner med Region Syddanmarks logoRegion SyddanmarkAutismecenter Syddanmark

Centrumværkstedet

Hvem kan få et tilbud på Centrumværkstedet?

Målgruppen for Centrumværkstedet er borgere med autisme, der profiterer af en autismepædagogisk tilgang i et miljø med struktur og genkendelighed. De fleste af borgerne på Centrumværkstedet bor på Holmehøj.

Læs mere om Autismecenter Syddanmarks specialområder indenfor autisme her.

Hvordan er hverdagen?

En hverdag med en genkendelig struktur

Værkstedet er åbent mandag, tirsdag og onsdag kl. 9-15, onsdag kl. 11.30-15 og fredag kl. 9-14.30. Dagligdagen er tilrettelagt i en genkendelig struktur, hvor dagsforløb og mødetider er tilpasset den enkelte borger. Dagen er bygget op med et formiddagsmodul og et eftermiddagsmodul, der adskilles af en frokostpause. 

Værkstedsaktiviteter med fokus på processen

Processen er vigtigere end produktet, men i hverdagen tager vi udgangspunkt i de ting, som vi producerer. Borgerne kan fremstille ting i træ, sy, væve, male og lave smykker. Der er også kultur- og motionshold, køkkenopgaver, natur-, musik-, og computerværksted. 

Hvilken indflydelse har jeg på min hverdag og for mit liv?

Borgerne har indflydelse på deres eget liv i det omfang, som borgerne formår. Vi arbejder for at give borgerne indflydelse på deres eget liv, også selvom borgerens handicap medfører begrænsninger i muligheden for indflydelse. Vi arbejder systematisk med støttet selvbestemmelse, hvor borgerne støttes i at foretage valg, ved at medarbejderne tilrettelægger muligheder for at vælge.

Hvordan er samarbejdet med de pårørende?

Pårørende er vigtige samarbejdspartnere og vi ønsker at pårørende føler sig velkomne. Det er dog bedst for borgerne, at besøgene bliver aftalt i forvejen. Pårørende er også velkomne til at aftale et møde/samtale efter behov.
Forældre/pårørende har mulighed for at deltage i borgerens ’Individuel-plan-møde sammen med den kommunale sagsbehandler, andre fagpersoner, medarbejdere og afdelingsleder.

Kan mine pårørende gøre mere?

Pårørende har også mulighed for at deltage i pårørende rådet.

Læs mere om pårørende samarbejdet her.

Børne- og Autismecenter

Hvordan er omgivelserne?

Landlige omgivelser med udsigt og gode udearelaer

Centrumværksteder ligger 2-3 kilometer fra Ringe ved en grusvej med udsigt over Ringe Sø og åbne marker. Borgerne har mulighed for ude-aktiviteter hele året i den store have med frugttræer og buske. 

Kort afstand til Holmehøj

De fleste borgere fra Holmehøj går eller cykler til Centrumværkstedet.

Hvordan arbejder personalet?

Du kan forvente at medarbejderne tager udgangspunkt i dine ønsker og ressourcer. Rehabilitering og en anerkendende tilgang er vores udgangspunkt. Vi arbejder udfra metoder som TEACCH og KRAP.

Læs mere om hvordan vi arbejder her.

Salg af produkter i butikken i Ringe

Produkterne fra værkstedet sælges i vores butik i Ringe på Algade 76. Borgerne på værkstedet er med i butikken to dage om ugen. Butikken drives i samarbejde med Værkstedet på Kirkevej i Kværndrup.

Butikkens normale åbningstider er:

Mandag kl. 12 - 15
Onsdag kl. 10 - 13
Torsdag kl. 9.30 - 15

 


Senest opdateret den 27-02-2020
Skriv til Socialområdet