Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT |

Orange banner med Region Syddanmarks logoRegion SyddanmarkAutismecenter Syddanmark

Holmehøj

Hvem kan bo på Holmehøj?

Holmehøj er et botilbud til voksne med autisme. Borgerne har autisme, autismelignende træk eller andre udviklingsforstyrrelser der gør, at de profiterer af en autismepædagogisk tilgang i et miljø med struktur og genkendelighed.

Læs mere om Autismecenter Syddanmarks specialområder indenfor autisme her.

Hvordan er boligen og de fysiske rammer?

Holmehøj består af Hus B og Hus C, der hver har otte lejligheder. Lejlighederne er på cirka 40 kvadratmeter og har tekøkken, bad og toilet samt egen terrasse. Der er fællesarealer som stue og opholdsrum samt køkken. Det er et hjemligt miljø.

Holmehøj, Hus B

Hvordan er hverdagen?

En hverdag med en genkendelig struktur

Som borger kan du forvente en dagligdag med en genkendelig struktur, der er planlagt ud fra dine  behov og forudsætninger. 

Portræt af Britt eller Martin, som bor på Holmehøj. 

Hvad sker der i dagtimerne?

I dagtimerne har de fleste af borgerne på Holmehøj et dagtilbud på Centrumværkstedet. Enkelte borgere har aktiviteter på Holmehøj i dagtimerne. Læs om Centrumværkstedet her

Klub hver mandag samt faste årlige aktiviteter

Hver mandag aften har borgerne mulighed for at være i en intern klub på Centrumværkstedet. Så vidt det er muligt, tilbydes borgerne en årlig fælles sommerferie. Borgerne betaler selv udgifterne til kost, logi, transport og aktiviteter. Vi har faste årlige traditioner som Sct. Hans fest, efterårsfest samt julehygge i Hus B og påskehygge i Hus C. Borgernes aktiviteter planlægges ud fra den enkeltes ønsker og sammen med den enkelte, der er borgere der dyrke løb, svømning, gymnastik og cykling. Aktiviteterne foregår oftest i små grupper eventuelt på tværs af afdelingerne. Ledsagelse til ture for små grupper af borgere kan tilbydes i begrænset omfang.

Hvilken indflydelse har jeg på min hverdag og mit liv?

Borgerne har indflydelse på deres eget liv i det omfang, som borgerne formår. Vi arbejder for at give borgerne indflydelse på deres eget liv på selvom deres handicap medfører begrænsninger i muligheden for indflydelse. På Holmehøj arbejder vi systematisk med støttet selvbestemmelse, hvor borgerne støttes i at foretage valg, ved at medarbejderne tilrettelægger muligheder for at vælge.

Hvordan er samarbejdet med de pårørende?

Pårørende er vigtige samarbejdspartnere og vi ønsker at pårørende føler sig velkomne. Det er dog bedst for borgerne, at besøgene bliver aftalt i forvejen. Pårørende er også velkomne til at aftale et møde/samtale efter behov.

Forældre og pårørende bliver inviteret til pårørendemøde to gange om året samt til et julearrangement i Hus B og et påskearrangement i Hus C. Forældre/pårørende har mulighed for at deltage i borgerens ’Individuel-plan-møde sammen med den kommunale sagsbehandler, andre fagpersoner, medarbejdere og afdelingsleder.

Kan mine pårørende gøre mere?  

Pårørende har også mulighed for at deltage i pårørende rådet. Læs mere om pårørende samarbejdet her.

Hvordan er maden?

Borgerne betaler til en fælles kostordning i afdelingerne. Borgerne har på skift en hjemmedag, hvor de i samarbejde med personalet, står for tilberedning af aftensmaden. Vi har en kostpolitik om, at maden skal være sund og varieret.

Tæt på Ringe og med sansesti

Holmehøj ligger i udkanten af Ringe, hvor der er svømmehal, motionscenter, kirke, bowling, rideklub, biograf, museum, bibliotek, café, pub, pizzeria og meget mere. Borgerne støttes i at bruge nærmiljøets muligheder. Flere af borgerne har fastlagte fritidsaktiviteter i ugens løb. Ved Holmehøj er der en sansesti langs bygningerne med sanseoplevelser, musikinstrumenter i træ, træstammer til balanceøvelser, en gynge samt en trampolin. Ved Holmehøj er der også en lille samling af træer med en bålplads. 

Hvordan arbejder personalet?

Du kan forvente at medarbejderne tager udgangspunkt i dine ønsker og ressourcer. Rehabilitering og en anerkendende tilgang er vores udgangspunkt. Vi arbejder udfra metoder som TEACCH og KRAP. Læs mere om hvordan vi arbejder her.  


Senest opdateret den 21-01-2020
Skriv til Socialområdet